Är det svårt att hitta en sport som passar dig mellan 7-12 år?

Då kanske bowling är för dig?

Strikejakten är ett bowlingkoncept för den som är nyfiken på bowling och vill uppleva det på ett nytt och spännande sätt. Strikejakten riktar sig till barn mellan 7-12 år och alla låg- och mellanstadiebarn är välkomna att vara med.

Strikejakten har tagits fram för att barn ska få en meningsfull fritid och samtidigt ha roligt och träffa nya kompisar. Vi lär ut bowling på ett lekfullt sätt och konceptet är anpassat efter barnens ålder och motoriska utveckling.

Platser & anmälan
Bowlingskolan har ett begränsat antal platser därför ser vi att ni gör en föranmälan om intresse om deltagande i bowlingskolan.

Det finns 8 platser kvar av totalt 18

Anmäl här

För att barnen ska få chansen att spela bowling på sina villkor har Svenska Bowlingförbundet tagit fram en matta för att kunna korta av banan från de ursprungliga 18 meterna. Detta gör att när mattan rullas ut på den ordinarie banan så kan barnen bowla från 9, 12 eller 15 meter beroende på ålder och utveckling. Roligt för barnen och de lär sig bowla utan staket!

Vartefter barnen utvecklas får de större utmaningar och mer bowlingspecifika övningar. Alla övningar och tillfällen som de deltar i sker på barnens villkor och i samråd med er föräldrar.

Säsongen är uppdelad på två terminer med 12 träningstillfällen per termin. Varje lektionstillfälle är tidsatt till 1 timme, vilket inkluderar samling för genomgång av dagens övningar.

Varje träningstillfälle leds av Micke Lindquist samt medlemmar från Sigma Bowlingklubb. Tack vare detta samarbete så finns möjligheten att ansluta sig till Sigma Bowlingklubb, där barnen får vara med och träna och tävla (För att få tävla krävs licens och medlemsskap).

Armband
Nytt för i år är att vi kommer att dela ut armband som ett litet bevis på att man har lärt sig bowla. På de tre första nivåerna (vit, gul & orange) räknas antal nedslagna käglor och på de tre sista färgerna (grön, blå & svart) så spelar med bowlingpoäng.


Träningsupplägg
Lektionerna följer en fast rutin för att barnen ska känna igen sig från lektion till lektion. Avvikelser kommer att förekomma beroende på barnens ambition. Det viktigaste är att det är roligt och att träningen sker på barnens villkor.

Samling
Samling och banfördelning (2-3 barn per bana) samt genomgång av dagens lektion.

Uppvärmning
Varför är det viktigt med uppvärmning? Jo för att förebygga skador och för att förbereda kroppen för att kunna prestera så bra som möjligt.

Ny färdighet
Beskrivning och genomgång av ny övning. Vi kommer att träna, balans, timing, koordination, sving, spellinje.

Träning
Tid att träna på övningen.

Serier
Spela upp till 2 serier á 5 rutor.


Bowlinskolan har nu rullat igång och för dig som fortfarande funderar, så finns det platser kvar för att delta i bowlingskolan.

Veckodag
Tisdagar

Tider
Samling: 16:50
Träning: 17:00 - 17:50

Kostnad
50 kr/tillfälle

Träningsschema

  • 26 sept
  • 3 okt
  • 10 okt
  • 24 okt
  • 7 nov
  • 14 nov
  • 21 nov
  • 28 nov
  • 5 dec

Kontakt
För frågor och information om bowlingskolan kontakta Micke via mic.lindquist@gmail.com